5 makkelijke lekkere campingrecepten á la Plien’s

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, waarschijnlijk ga je niet elke dag uit eten. Wij in elk geval niet. Voor de kinderen komen veel restaurants niet verder dan friet met een snackje of soms een stukje zalm. En nu in deze tijd, is uit eten ook wat minder makkelijk. Je moet vaak reserveren ofzo.

Ingewikkeld koken? Nee hoor! We hebben een skottelbraai (je weet wel zo’n eenpansding waar je iets in kunt roerbakken of op kunt grillen) en binnen in de caravan gebruik ik hooguit 1 pitje om wat pasta ofzo te koken.

Sorry voor de foto’s, die zijn hier niet zo scherp (staan wel op volgorde van onderstaande receptjes).

Hopelijk geeft je dit wat inspiratie voor als je met je drankje aan het zwembad ligt en denkt: wat moeten we nu weer eten?

  1. Panzanella

  • (stok) Brood of ciabatta in stukjes scheuren en met wat olie krokant bakken. Ook handig om oud brood op te maken!
  • Rijpe tomaten (rode en als je ze kunt vinden ook andere soorten, ik had gele erbij) in stukjes
  • Olijven
  • Komkommer in blokjes
  • Basilicum
  • Rode wijnazijn (of witte)
  • Extra vierge olijfolie

Lekker met een visje!

Hoe maak je het?

  1. Alles door elkaar mengen
  2. 1-2 eetlepels azijn erover
  3. Versgemalen peper en scheut olijfolie

Meteen serveren, dan blijft het brood nog knapperig. Sommige stukjes worden door azijn, tomaten en olie wat zompig, maar dat is juist lekker, die afwisseling in structuur.

Lekker met een gebakken visje van de grill! Wij aten hem met verse makreel. 3 minuten bakken aan de huidkant, zo klaar.

Of doe er mozzarella doorheen en eet het als vega maaltijd!

Simpel. Zomers. En lekker?

2. Een beetje van jezelf. Een beetje van de camping

Simpel dagje vandaag. We halen frietjes bij de camping en daarbij eten we: hamburgers van de grill met een salade

Kies voor 100% hamburgers, niet die uit de diepvries met allerlei toevoegingen.

Salade: blokjes tomaat, komkommer, mais, avocado, limoensap, beetje olijfolie.

Zo makkelijk? Ja, zo makkelijk! 🙂 En toch erg lekker!

Restje over? Lekker als lunch de volgende dag.

3. Broodje shoarma

Wat heb je nodig?

  • kip of kalkoen, naturel, in reepjes
  • shoarmakruiden (ik had ze van thuis mee, je kunt ze in elke supermarkt vinden, gebruik anders gerookt paprikapoeder en iets van chili. Of bijv. kerrie poeder kan ook. Italiaanse kruiden kan ook)
  • knoflookpoeder (vers kan ook, maar is bij ons minder kidsproof)
  • 1/2 komkommer, zaadjes eruit met een lepel
  • ca. 200 ml dikke yoghurt (of kwark)
  • ijsbergsla
  • evt. extra tomaat, komkommer, mais, avocado, wat je lekker vindt.
  • pitabroodjes  (of in een wrap kan ook)

Hoe maak je het?

  1. Kip- of kalkoenreepjes mengen met olie en shoarmakruiden. Even laten intrekken. Wel in koelkast zetten!

2. Komkommer raspen, of in kleine stukjes snijden. In een vergiet leggen en zout erover strooien. Dit trekt vocht uit komkommer.

3.  Vlees bakken

4. Yoghurt mengen met half theelepeltje knoflookpoeder, uitgelekte komkommer en wat versgemalen zwarte peper. Proef. Evt. knoflook of peper erbij doen.

5. Sla en evt. andere groente snijden en op groot bord leggen zodat iedereen zelf kan kiezen.

5. Broodjes kun je ook op skottelbraai verwarmen, aan zijkant.

Vullen. Smullen maar!

4. Paella

Ook zo’n lekker typisch zomers vakantiegerecht voor op de skottelbraai dat bij ons meestal door manlief gemaakt wordt!

Wat heb je nodig?

  • fruits de mer (diepvries zak, zeevruchten, je kunt ook zelf los vis en garnalen kopen)
  • zakje paellakruiden (lekker makkelijk)
  • half pak diepvries doperwten
  • kleine courgette
  • chorizo (halve worst), in blokjes
  • blik tomaten
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • paella rijst

Hoe maak je het?

  1. Chorizo uitbakken in droge pan. Op een bord leggen
  2. In bakvet de fruit de mer garen. Op een bord leggen
  3. Uitje fruiten in olie met de kruiden
  4. Rijst erbij zodat er een laagje omheen komt
  5. Heet water erbij en tomaten erbij zodat alles lekker onder staat.
  6. Courgette erbij
  7. Pruttelen, af en toe roeren.
  8. Laatste 2 minuten de fruits de mer en doperwtjes erbij.
  9. Goed doorroeren. Chorizo erbij. Smakelijk!

5. Wortel-ei-zalm-doperwtjes salade

Dit gerecht maakte ik na een dagtochtje. De supermarkt was net dicht. Geen restaurantjes in de buurt. Dat vergt wat creativiteit. Wat zit er in dat koelkastje? Wat ligt er nog in de kast?

  • 4 eieren
  • blik zalm
  • half pak doperwtjes (over van gerecht 4 😉
  • blik mais
  • klein zakje worteltjes, in schijfjes snijden
  • tarly (tarwekorrels, je kunt ook rijst of kleine pastasoort nemen)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden

Hoe maak je het?

  1. Tarly koken. Dat duurt 10 minuten. Na ca. 3 minuten de worteltjes erbij. Tegen het eind de doperwtjes
  2. Alles afgieten en beetje koud afspoelen.
  3. In dezelfde pan eieren hard koken
  4. Eieren in stukjes prakken.
  5. Alles mengen
  6. Mayonaise, mosterd en kruiden erbij.

Makkelijk, snel en toch voedzamer dan weer een pizza 🙂

Restje? Lekker als lunch!

Heb je iets van deze recepttips gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. 

panzanella_pliens_salade
salade_avocado_camping_pliens
paella_pliens
zalm_wortel_ei_salade_camping