Stukje courgette over?
Ik vind het altijd mega zonde als ik iets van eten weg moet gooien. Voor mij is het dan ook bijna een soort sport om te zorgen dat dit niet gebeurt. Zoveel energie, water etc. kost het om voedsel te verbouwen, te transporteren zodat het uiteindelijk in de winkel ligt.
Zonde dus om te verspillen! En dan heb ik het nog niet over de kosten die je bespaart als je gewoon opeet wat je koopt…
Een simpel voorbeeldje: stukje courgette over?
Maak er plakjes van met de kaasschaaf. Beetje olijfolie erover. Zwarte peper. Provençaalse of Italiaanse kruiden. Even grillen in de oven. Klaar!
Een makkelijke green-up! Een wat? Een green-up. Extra groenvoer. Zo lukt het je wel om meer dan 1 soort groente te eten bij de avondmaaltijd!
Heb je nog een andere no-waste tip? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @plienslunch. Of deel het in de Plien’s foodclub!
Blij Plientje!