Verbeter de wereld. Wat kan ik doen? 

Do.Great.Things. Een blog vanuit mijn hart…

Dit was het thema van de Trendsummit 2021 waar ik me 30 oktober heb laten onderdompelen in trends en ontwikkelingen in food.

Het was niet sit back & relax… Er werd opgeroepen om in actie te komen om bij te dragen aan een beter klimaat. En met eten kun je veel veranderen.

Ik ben dan  ook extra AAN gezet. Aan gezet om hier aan mee te doen. Om mijn schouders eronder te zetten en bij te dragen aan een betere en gezondere wereld. Ik geloof daarin.

Als je denkt, ach wat maakt het uit wat ik doe in mijn eentje met mijn gezin…

NO WAY!!

Echt álle beetjes helpen… dus ja ook JIJ maakt impact als je een (extra) dagje geen vlees eet of wat vaker de auto laat staan.

Ik draag hier met mijn Plien’s foodclub heel graag aan bij op het gebied van eten.

Hoe?

✅ Minder vlees (en ja dat kan echt op een lekkere en makkelijke manier)

Eet je elke dag vlees? Probeer dan eens 1 dagje zonder. Eet je al 1 of 2 dagen vegetarisch, kijk of je nog een dagje minder kunt. En kijk ook naar de hoeveelheid vlees op dagen dat je het wel eet.

✅ Minder verspilling (zó zonde als goed eten in de prullenbak belandt)

Let de komende tijd eens op wat er zoal in je groenbak belandt. Had je dit niet eigenlijk op kunnen eten door bijvoorbeeld beter te plannen of minder te kopen?

GEZOND FLANSEN. Kun je dat al?

Ik leer gezinnen om gezond te flansen. Want voor veel gezinnen is een gezonde, snelle maaltijd op tafel zetten die iedereen met smaak opeet, niet zo vanzelfsprekend. Het begint al bij de keuze in de supermarkt. Ouders hebben niet geleerd waar ze op moeten letten. Er zijn zoveel verleidingstrucjes en misleidende verpakkingen.

Wat ik nou zo tof vind, is dat gezinnen merken dat ze op korte termijn meer energie krijgen als ze gezonder eten. Dat ze lekkerder in hun vel zitten. Dat werkt door in alles! Je lontje is dan echt een stuk minder kort. Je kunt veel meer aan en staat positiever in het leven.

En dat is dan nog maar de korte termijn…

Want gezond oud worden willen we allemaal.

De pest met ongezondere eetgewoontes is dat je die op korte termijn niet zo merkt. Dat merk je meestal pas als je een stuk ouder bent.

Maar hé jij wilt toch ook

🧡lekker kunnen blijven sporten met je vriendinnen als je 60+ bent? (ja, ik zie je al lachen als je eraan denkt)

🧡Stoeien en spelen met je klein- of oppaskinderen? 👶🧒

🧡Reizen maken die je pas wilt gaan doen als je kinderen de deur uit zijn.

….

Niemand heeft garanties. Wat we wél weten is dat als we gezond eten en voldoende bewegen de kans op gezond oud worden een stuk groter wordt.

Gaat het allemaal van een quick & smooth bij de Plien’s foodclub? Nee hoor. Ik probeer, leer, val, maar ik sta weer op!

Ik geloof in mijn boodschap en in mijn methode. En ik draag dus  heel graag mijn steentje bij aan een betere wereld voor mijn kinderen, nichtjes, kleinkinderen en alle generaties die daarna komen.

Deze steen krijgt een mooi plekje op mijn bureau. Als reminder waar ik het allemaal voor do. Do. Great. Things. 💪

P.S. Wil je meer weten over mijn methode? Het begint allemaal bij de ideale keukenvoorraad. Vraag hier de gratis mini-cursus aan!

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! 1 x per week, no spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in en mis géen tips en tricks om gewoon gezond helemaal in je systeem te krijgen en jullie nieuwe normaal te maken.

Pliens_nieuws

pliens_trendsummit_foodinspiration