Gezond eten ingewikkeld en duur?

Ik ben altijd al veel met gezond eten bezig geweest. Ik houd van vers. Veel groente. Weinig vlees. En ik heb echt een hekel aan het weggooien van eten.

Nieuwe smaken, nieuwe producten. Superleuk om te proberen. Valt het altijd in de smaak bij manlief en de kids? Nope… Soms is dat frustrerend, dat moet ik toegeven. Vooral de jongste kan regelmatig roepen dat ze iets niet lust. Dat is dan vaak iets dat ze een week of twee eerder nog  moeiteloos naar binnen werkte…Toch blijf ik het proberen en ze weten ook dat ze niks anders krijgen. Proeven moet, bord leegeten niet. Geen machtsstrijd aan tafel!

Die 2 meiden van ons zijn hierdoor niet bang om nieuwe dingen te proberen. Ze weten dat er meer op de wereld is dan broccoli en boontjes. Ze eten trouwens ook gewoon hagelslag op hun brood. Alleen eten ze dat niet elke dag. Dat weten ze gewoon. Ze mogen elke dag een snoepje en een glaasje ranja. En willen graag iets uitkiezen in de winkel zoals speculoospasta. Ik leer ze wel wat gezond is en dat je niet de hele dag door snoep en koek moet eten.

Gezond eten ingewikkeld en duur? Dat hoeft echt helemaal niet. Het is kwestie van doen en durven. Gebruik dat stuk courgette dat je nog hebt liggen, maak eerst op wat je hebt liggen. Maak er een soep van. Of een fli-fla-flansje zoals ik dat noem. Wees creatief! Ik kan je hierbij helpen!

En wil je tips, handige weetjes en recepten in je mail? Schrijf je dan in voor Plien’s Nieuws. Zo mis je niks! 

nutelle_pliens-lunch