Groentemuffins
Muffins ken je waarschijnlijk vooral als zoete variant. Ook lekker. Maar dit is zo’n lekker smokkelgerechtje. Het is lekker én ze krijgen meteen weer wat extra groente binnen.
Lekker koud in de lunchtrommel. Bij een soepje. Als borrelhapje. Misschien wel tijdens het heerlijk avondje!
Wat heb je nodig? (ca. 16 muffins)
- 200 gram bloemkool (diepvries, lekker makkelijk)
- 150 gram diepvries doperwtjes
- handje boerenkool of spinazie
- 1 el groene pesto
- 150 gram uitgebakken spekjes (in droge koekenpan, even uitlekken op keukenpapier)
- 350 ml melk
- 50 gram gesmolten boter
- 2 eieren
- xxx bloem
- 100 gram geraspte kaas
- versgemalen peper
Hoe maak je het?
1. Bloemkool iets laten ontdooien.
2. In blender: bloemkool, boerenkool (of spinazie), melk, pesto, eieren, afgekoelde boter.
3. Bloem erdoor mengen
4. Doperwtjes en spekjes erdoor scheppen (niet fijnmaken, juist lekker zo qua structuur)
5. Geraspte kaas erover
6. In oven goudbruin bakken, ca. 30 minuten op 175 graden.
Heb je muffins over? Hup de vriezer in! Dan tover je daaruit de volgende keer in een handomdraai een lekker hapje. Simpel. Ik hou ervan!
Variatietips:
Broccoli. (verse) Kruiden. Mozzarella. Olijfjes. Zongedroogde tomaatjes. Stukjes ham. Allemaal lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Post het dan op Insta of Facebook met #plienslunch Dat vind ik superleuk!