Drinken in de horeca….
Gezellig op een terrasje. Met je kind uit eten. Een drankje in de sportkantine. Stiekem zijn er best veel van dit soort momenten. Wat ik altijd met onze kinderen afspreek is dat ze één frisdrankje mogen. Zitten we dus op een terras en gaan we daarna nog uit eten, dan moeten ze kiezen. Meestal kiezen ze dan eerst een zoet drankje en drinken ze water bij het eten zoals ze gewend zijn.
De menukaarten in cafe’s en restaurants bieden helaas geen hulp voor het maken van keuzes voor drinken. Ik heb het dus maar even op een rijtje gezet. Ook handig voor jezelf. Bij het berekenen ben ik uitgegaan van de gangbare hoeveelheid die je in de horeca krijgt. Bijv. icetea in zo’n bol glas.
Chocomel is wel echt de suikertopper zoals je ziet. En dan wordt er in de winter nog vaak een toef slagroom opgedaan…
Allemaal prima natuurlijk om een keer te drinken. Als je kind altijd appelsap of chocomel drinkt, denk dan ook eens aan de icetea green (zonder prik), dubbelfriss of een glaasje ranje. En een kopje thee zonder suiker kan ook prima. Vinden kinderen heel interessant met zo’n theezakje in de weer en kiezen uit een doosje. Ik vraag dan of ze het glas voor de helft met heet water willen doen en de rest met koud. Vinden ze in de horeca geen enkel probleem!
Drankje | Hoeveelheid suikerklontjes |
Chocomel (flesje 200 ml) | 6 |
Appelsap (flesje 200 ml) | 5 |
Cola (flesje 200 ml) | 5,3 |
Fristi (flesje 200 ml) | 4 |
Fanta (flesje 200 ml)* | 3,8 |
Dubbelfriss flesje (flesje 200 ml) | 3 |
Ranja (glas 150 ml) | 2,5 |
Icetea Green (glas 200 ml) | 2 |
Icetea Regular (glas 200 ml) | 2 |
* is tegenwoordig een mix van zoetstoffen en suiker
P.S. Dit is trouwens een foto uit 2014. Toen Pleun nog een Pleuntje was…