5 redenen waarom ik van team Krop sla ben 

Laatst vroeg ik in mijn Stories wat jullie het vaakst kopen: zakjes sla of een krop? Meer dan 65% koos voor de voorgesneden zakjes.

Ik ben sinds nog niet zo heel lang van team Krop en daar heb ik zo mijn redenen voor. En yep, ik koop nog wel eens een zakje rucola hoor…

  •  1. Zelf hoeveelheid bepalen

Ik scheur van een krop sla wat ik nodig heb. In huize Plien’s zijn er namelijk 2 échte slaliefhebbers en 1 slahater. Zo’n zakje sla is dan teveel.

  • 2. Blijft langer goed

Een krop sla houd je zeker 5 dagen goed in de koelkast.  Vaak nog wel wat langer. Dat hoef je met een zakje sla niet te proberen. Soms heb je pech en ruikt het zakje al vies als je het open doet. Je moet een zakje sla echt niet meer eten na de TGT (Te Gebruiken Tot) datum. Daar kun je echt ziek van worden. Een aangebroken zakje sla kun je nog maar 1 dag bewaren…

Je hebt ongetwijfeld wel eens een bruin zakje ijsbergsla achterin je groentela gevonden… Ja toch? Met een krop sla gooi je dus in het algemeen minder weg. Tenzij je die achterin je groentela laat verleppen natuurlijk.

Je hebt tegenwoordig in de supermarkt ook veel meer keuze in kropjes sla. Er zijn zelfs van die 3 soorten sla aan elkaar met een kluit. Zo heb je ook nog eens lekker veel variatie.

  • 3. Lekkerder, maar dat is persoonlijk

Het schijnt zo te zijn dat niet alle stukken van sla geschikt zijn om in zakjes te doen. De malse stukjes belanden niet in de zakjes. Ik vind het zelf altijd wel lekker dat je een combinatie hebt van een knapperig stukje en het blad-gedeelte.

  • 4. Goedkoper

Ik heb even een rekenvoorbeeldje gemaakt. Prijzen zijn in april 2021 bij Jumbo op de website gezien.

Zakje botersla                 15,70 per kilo!

Kropsla                            0,75 per stuk

Zakje ijsbergsla               4,95 per kilo

Krop ijsbergsla                0,95 per stuk

  • 5. Makkelijk zelf in je tuin te kweken.

Afgelopen jaar hadden wij een overkill aan sla… manlief had een beetje te enthousiast gezaaid. Dit jaar wat minder doen. Het is ook  leuk om met kinderen te doen! Misschien lusten ze dan wel sla? Ik geef geen garantie, want mijn jongste is nog steeds geen sla-fan. Het maakt haar niet uit of het uit een zakje, een krop of uit eigen tuin komt…. 😉

Grappig weetje

Wist je dat ze bij veel slamixen reepjes biet of wortel doen? Dan zie je eventuele bruine plekjes niet zo goed. Je oog wordt namelijk naar de gekleurde stukjes groente getrokken.

Gezonder?

Nee dat maakt niks uit. In die zakjes sla wordt stikstofgas gedaan (dat is veilig). Dat wordt gedaan voor de houdbaarheid en om de voedingswaarde te bewaren. Zodra het zakje open is, gaat de voedingswaarde naar beneden. Maar ja, echt lang kun je een geopend zakje sla toch niet bewaren.

Wassen?

Ja, een krop sla moet je wel even wassen. Dat is het voordeel van de voorgesneden zakjes sla. Die zijn al gewassen.

Echt veel zand zit er nooit in, gewoon even afspoelen.

Drogen?

Droogwapperen. Een bord op een vergiet en dan schudden kan ook.

Of je gaat voor de good-old-theedoek techniek. Zwaaien maar!

Sladroger (hoeft niet, ik vind het zelf wel handig, maar het is, heel eerlijk, wel een groot ding in je keukenkastje)

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! 1 x per week, no spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in en mis géen tips en tricks om gewoon gezond helemaal in je systeem te krijgen en jullie nieuwe normaal te maken.

Pliens_nieuws

krop_sla_of_zakjes