Pepernoten sneeuwberg
Toen ik vroeg wat we met pakjesavond zouden eten, was het antwoord unaniem: pepernoten sneeuwberg!
Tja, dan weet je het antwoord al. Niks geen experimentjes met nieuwe receptjes. Nee dit is TRADITIE in huize Plien’s…. Simpel vooraf te maken. Weinig werk. Spectaculair resultaat. Houd ik van!
Wat heb je nodig?
- plastic of glazen saladebak. (moet in diepvries mogen en passen)
- 1 liter vanille ijs of stracciatella
- 1 reep witte chocolade
- 1 ontbijtkoek
- kruidnoten en strooigoed (wat je maar wilt)
Hoe maak je het?
Stap 1 t/m 8 vooraf te doen.
1. IJs beetje laten ontdooien
2. Ondertussen kruidnootjes fijn hakken.
3. Mengen door ijs
4. Hele dunne plakjes ontbijtkoek afsnijden (ca. 0,5 cm)
5. Doe huishoudfolie in de plastic bak. Laat het er een stuk overheen steken.
6. Bedek de bodem en zijkanten met plakjes ontbijtkoek. Zorg dat er geen grote gaten ontstaan. Die vul je op met kleine stukjes ontbijtkoek. De bovenkant dek je ook af met ontbijtkoek. Dit is straks de bodem van de taart.
7. Nu schep je het ijs gemengd met de pepernoten in de bak. Sla het huishoudfolie eroverheen.
8. Zet in de vriezer tot gebruik.
*
Nu komt het versieren! Haal de kinderen erbij!
*
9. Haal de taart uit de vriezer. En zet hem op een taartplateau. (=extra feestelijk)
10. Smelt de chocolade in de magnetron (goed roeren!) of in een pannetje au bain marie.
11. Giet de chocolade over de berg. Lijkt net sneeuw. En druk strooigoed/ pepernootjes in de chocolade. Klaar! Smullen maar!
Wij eten hier met 6 volwassen en 2 kinderen van. Blijft er wat over? Terug de vriezer in. Nog een keer smullen!
*
Deze foto is van 2 jaar geleden. Zal proberen een betere te maken komende pakjesavond!
*
Heb je dit recept gemaakt? Post het dan op Insta of Facebook met #plienslunch Dat vind ik superleuk!