Waarom ik doe wat ik doe?

Plien de ondernemer

Wat lijkt het lang geleden dat ik in loondienst op het hoofdkantoor bij neerlands bekendste gele retailer. Prachtige tijd gehad, mooie dingen gemaakt waar ik nog steeds trots op ben.

Maar nu ik sinds een paar jaar ondernemer ben, komen de trots-gevoelens nog veel meer naar boven. Website. Nieuwsbrieven. Social media. Ouders inspireren en informeren. Je eigen koers uitstippelen vanuit je passie.

Het voelt voor mij alsof alles nu op zijn plek valt.

Het is mijn missie om gezinnen met kinderen gezondere keuzes te laten maken. Op een no-nonsense manier. Zodat ze zich fitter en energieker voelen. Zodat kinderen een goede basis krijgen voor later. Zodat ouders op een gezonde manier ouder worden en straks ook nog lekker zelf kunnen sporten of voetballen met hun kleinkinderen.

Ik sta voor:

  1. Meer groente

Slechts 4 van de 10 kinderen haalt de dagelijkse portie groente. Volwassenen eten gemiddeld slechts 143 gram groente in plaats van de nodige 250 gram.

Door meer te variëren in groentesoorten. Meer kleur op je bord te leggen gaat dit veel makkelijker!

  1. Minder vlees

Als je meer groentevariatie eet, eet je makkelijk minder vlees per maaltijd. Maar je eet ook makkelijker een lekkere compleet vegetarische maaltijd. Je hoeft van mij geen vegetariër te worden, maar we zouden allemaal minimaal 1 tot 2 keer per week geen vlees of vis kunnen eten. Beter voor jezelf, voor de dieren en voor onze aarde.

  1. Minder verspilling

Geen eten weggooien. Het is niet alleen zonde vanwege alle energie (water voor de groei, transport, arbeid etc.) maar ook vanwege de kosten. Minder weggooien scheelt in je portemonnee. Dat geld kun je beter gebruiken om meer groente en fruit te kopen toch?

Je kunt vaak meer dan je denkt met eten dat in de koelkast bijna ligt te verpieteren. Ik help je daarbij!

En verder staat Plien’s voor:

  1. Makkelijk puur eten

Geen pakjes, geen zakjes. Die zitten vaak boordevol zout, suiker en vulmiddelen. Goedkoper en lekkerder om zelf kruiden en specerijen te mengen. Is echt niet meer werk. Plientje houdt ook niet van veel werk, geen urenlang in de keuken staan. No way.

  1. Meer leren over eten.

Ik wil je graag meer leren over eten. Niet met het idee om een halve diëtist van je te maken. Nee hoor. Je hoeft geen calorieën, eiwitten en vitamines te tellen. Maar ik geef wel tips om je bewust te maken van dingen. Bijvoorbeeld hoeveel zout je nodig hebt of hoeveel suikerklontjes er ergens in zitten.

Dat is waar ik met Plien’s voor sta! Ik word er blij van als mensen mijn tips opvolgen. Als ze een zetje krijgen om méér variatie in de keuken te krijgen. Meer kleur op je bord= meer variatie.

Oh en die naam Plien’s? Die komt van de namen van mijn kinderen. Nienke en Pleun. Twee meiden van 8 en 10 die behoorlijke alleseters zijn. Niet alles hoor. Het zijn in elk geval wel allesproevers!

Gezond eten is echt lekker, leuk en niet ingewikkeld!

Spreekt deze manier van omgaan met eten je aan? Wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom Plien’s? Schrijf je dan in voor Plien’s Nieuws. Kost niks.

En volg me op Insta of Facebook. Op Stories geef ik daar dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Leuke tips, weetjes en je leert me een beetje beter kennen.

 

plientje_de_ondernemer