Supermakkelijk KWARKbrood
Wat heb je nodig?
- 100 gram volkorenmeel (of andere soort meel)
- 50 gram havermout (of havermoutvlokken)
- 300 gram kwark
- 2 eieren
- 1 -2 eetlepels honing/agavesiroop
- ½ zakje bakpoeder
- 200 gram bosvruchten/frambozen/kersen (vers of diepvries, ontdooien hoeft niet)
- paar druppels vanille essence (als je het hebt)
- cakeblik
- bakpapier
Hoe maak je het?
- Kwark mengen met eieren
- Droge ingrediënten erbij, fruit nog niet!
- Goed doorroeren met een lepel
- Bakpapier in cakeblik doen
- Helft van deeg in cakeblik scheppen
- Helft van fruit erop
- Rest van deeg erop en dan rest van fruit erover verdelen
- In de oven 55-60 minuten op 180 C (even checken met satéprikker of het gaar is)
Lekker, gezond en licht tussendoortje. Kan ook bij de lunch of als toetje met wat los fruit of een bolletje ijs ?