Supermakkelijk KWARKbrood

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram volkorenmeel (of andere soort meel)
  • 50 gram havermout (of havermoutvlokken)
  • 300 gram kwark
  • 2 eieren
  • 1 -2 eetlepels honing/agavesiroop
  • ½ zakje bakpoeder
  • 200 gram bosvruchten/frambozen/kersen (vers of diepvries, ontdooien hoeft niet)
  • paar druppels vanille essence (als je het hebt)
  • cakeblik
  • bakpapier

 Hoe maak je het?

  1. Kwark mengen met eieren
  2. Droge ingrediënten erbij, fruit nog niet!
  3. Goed doorroeren met een lepel
  4. Bakpapier in cakeblik doen
  5. Helft van deeg in cakeblik scheppen
  6. Helft van fruit erop
  7. Rest van deeg erop en dan rest van fruit erover verdelen
  8. In de oven 55-60 minuten op 180 C (even checken met satéprikker of het gaar is)

Lekker, gezond en licht tussendoortje. Kan ook bij de lunch of als toetje met wat los fruit of een bolletje ijs ?