Rabarbercompote met aardbeitjes

Blij blij blij word ik ervan: nieuwe seizoensgroente. Asperges, peultjes, aardbeien én rabarber. Ze zijn er weer. Vooral bij de soorten die er maar zo kort zijn, ben ik steeds benieuwd of de kinderen het dit jaar wél lekker vinden. Op de markt een kilootje rabarber gehaald die vorig jaar niet populair was. En aangezien manlief er ook niet van houdt, blijf ik medestanders zoeken! En met succes deze keer ?

Rabarbercompote gemaakt met paar aardbeitjes, limoensap en vanille-extract. Zo lekker zomers!

Lekker om zo te eten, in de yoghurt, door een havermoutpapje. Yummie. Wat teveel gemaakt? Hup de vriezer in.

Dit heb je nodig:

·       1 kilo rabarber in stukjes

·       1 limoen

·       6 eetlepels witte basterdsuiker (anders is het écht te zuur…)

·       1,5 eetlepel honing

·       10-12 aardbeien

·       1 tl vanille extract

Alles in de pan. En in 20 minuten zachtjes tot moes koken. Geen water erbij doen hoor! Het sap uit de rabarber komt vrij en dat maakt alles zacht. Staafmixer erdoor (of niet, als je het liever met stukjes hebt, iets minder kidsproof dan)

Enjoy!