De week zonder vlees in Huize Plien’s….

Hoewel in huize Plien’s zeker 1 tot 2 keer per week geen vlees of vis op tafel staat, vond ik een héle week toch best spannend. Hoeveel commentaar zou ik krijgen van manlief en de kids? Zouden ze om vlees gaan zeuren?

Ze zijn bij ons gelukkig gewend aan culinaire experimentjes. Vrijwel elke dag is anders. De vraag of ze iets al wel eens gegeten hebben, wordt vaak met ‘nee’ beantwoord. Dat maakt het wel stukken makkelijker moet ik zeggen.

Vooraf had ik een stuk of 12 recepten uitgewerkt. De jongste mocht kiezen wat we per dag zouden eten. Op zondag ben ik afgeweken van het plan. Teveel restjes van andere dingen. Maar uiteraard wel vegetarisch gegeten.

1 x is het niet gelukt. Zaterdag in een restaurant ben ik qua voorgerecht toch gezwicht voor een ceviche (vis gerecht). Het vegetarische alternatief sprak me totaal niet aan. Maar verder is het alle dagen gelukt. Joehoe! Oh wacht nog 1 kleine uitzondering voor manlief, die had maandag nog wat plakjes kipfilet op zijn brood. No waste!

Zondagavond vroeg ik aan tafel of ze het mee vonden vallen. Unaniem. ‘Ja! Alleen dat van woensdag (lees: tempeh) vonden we echt niet lekker.’ Ook manlief was helemaal oké met de pasta, rijst, risotto etc. die hij kreeg voorgeschoteld afgelopen week.

Mijn voornemen: naar 3 dagen geen vlees per week! Ik ben de afgelopen week zoveel lekkere recepten tegengekomen. Die ga ik zeker proberen!

Oh en wat ik zó gaaf vind. In mijn omgeving, onder mijn volgers, zoveel mensen hebben meegedaan. Meerdere dagen of zelfs, net als wij, een hele week. Er was zelfs een slagersdochter bij die de hele week het vlees heeft laten staan. Daar wordt Plientje blij van! Het inspireren van mensen om gezondere keuzes te maken. Minder vlees. Meer groente. Minder verspillen. Daar doe ik het voor!

Wil je meer praktische tips, recepten á la Plien’s? Schrijf je dan hier in!