7 tips voor entertainment op de achterbank 

Bij ons begint de vakantie al als we in de auto zitten. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. Snel, snel, snel en pas als de tent staat of de deur van het vakantiehuisje open is, begint de vakantie.

Ik moet er zelf niet aan denken… In de auto= VAKANTIEMODUS AAN.

Dan ben ik chef Entertainment, chef Muziek…. En chef Food& Drinks. Oh en eigenlijk ook chef Navigatie, maar daar ben ik niet zo goed in 😉 Lang leve de TomTom.

Zie je op tegen een lange autorit of vliegreis? Of kun je wel wat tips gebruiken? Hieronder vind je 7 tips zodat de kans op ruzie op de achterbank een stuk kleiner wordt.

 •  1. Autobingo

Installeer de app Bingo op je telefoon. Er zijn diverse apps voor. Je hoeft dus geen ballenautomaat mee te nemen. Haha.

Koop een blok bingokaarten bij de speelgoedwinkel of bol.com en pak wat kleine dingetjes in. Een rijtje is een piepklein cadeautje (sticker ofzo), een volle kaart een wat groter ding.

Kleine potjes suikervrije kauwgom, klein blikje icetea, doe-boekje, tegoed voor een ijsje onderweg, washi-tape, knutselpakketje etc. etc. Jij weet wel waar je je kind mee verrast. En heb je cadeautjes over? Ook op de camping is dit natuurlijk een grote hit!

 • 2.  Podcasts

Heb jij ze al ontdekt, de podcasts? Wij hebben inmiddels tijdens vakantie al diverse leuke ontdekt die ook tof zijn om samen te luisteren.

Een paar leuke voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

 • De rampnacht. Heel spannend verteld en leuk om met zijn allen te luisteren.
 • Sara’s mysteries
 • De brand in het landhuis
 • Brugklas, de podcast
 • Klokhuis, over onmisbare uitvindingen. Grappig en leerzaam!

En voor de ouders of oudere kinderen:

 • 30 minuten RAUW door Ruud de Wild. Leuke afwisseling op muziek en jij kiest zelf welke persoon jij interessant vindt om een interview mee te luisteren.
 • 3. Kenteken rekenen

De chauffeur wijst een auto aan. Vervolgens is het optellen van de cijfers van het kenteken van die auto.

8-SR-930   dat is dan 20. EVEN dus.

KZT-10-PP dat is dan 1. ONEVEN dus.

Je hebt een team EVEN en een team ONEVEN. Punten tellen maar.

 • 4. Automerken of Zoek plaatjes-bingo

Print vooraf de automerken bingo uit of de zoekplaatjes bingo van de ANWB. Superleuk!

 • 5. Autokleuren tellen

Grijs-wit en zwart komen het meeste voor, maar hoeveel rode, gele of groene auto’s kom je tegen?

 • 6. DJ verzoekplaatjes

Als de meligheid toeslaat… iedereen mag om beurten een verzoekplaatje indienen. Meezingen mag en ja ook foute nummers van vroeguh doen mee. 80’s, 90’s of lekkere meezingers.

 • 7. Black Stories

Dit is een leuk spel waarbij je vragen moet stellen om een heel gek mysterie op te lossen. Er zijn heel veel verschillende van. Leuk vanaf een jaar of 10. Te koop bij Primera of bol.com

Nog meer achterbank vakantietips…

En natuurlijk hebben je kinderen, afhankelijk van hun leeftijd, hun telefoon volstaan met gedownloade films en series. Toen onze kids kleiner waren deden we pas in de middag een film, maar inmiddels hebben we dat losgelaten. Maar vergeet ook boeken, e-reader, puzzel-doeboekjes of luisterboeken niet.

Ik wens je een TOP vakantie toe. Probeer vooraf al te onthaasten. Zoek leuke boeken uit, zet muziekjes offline op Spotify. Maak bijvoorbeeld een Franse of Italiaanse lijst!

P.S. Dit moet ik officieel even melden: er zitten in dit blog affiliate linkjes van bol.com. Dit betekent dat ik een heel klein percentage krijg als je via dit linkje het product aanschaft. Voor jou maakt het qua prijs niks uit.

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! No spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in en mis géen tips en tricks.

Pliens_nieuws