kado_tips_keuken_koken_pliensfoodclub

Mijn favorieten

Op mijn Insta Stories zie je regelmatig favoriete keukenhulpjes voorbij komen.

Hoe handig is het dat ik die even voor je op een rijtje heb gezet.

Als je via deze linkjes besteld (bol.com, je kent hem) dan gaat er een heel klein percentage naar mij. Voor jou maakt het verder niks uit.

Thanks hiervoor.

En er staan alleen maar producten in die ik zelf gebruik en waar ik enthousiast over ben.

Laat je inspireren! Of hint je partner en stuur een van onderstaande linkjes door 😉

GOEIE OLIJFOLIE MAAKT ALLES LEKKERDER!

Echt waar! Een scheutje over je pasta, over je tomatensoep, door een salade of gewoon vers knapperig brood dippen in de olie. En yep er is echt kwaliteitsverschil in olijfolie. Je proeft het. Hoe tof om zo’n mooie fles te krijgen of cadeau te geven! (als iemand nog een cadeautip voor mij zoekt 😉

gouden_gebaksvorkjes

NIET ALLEEN VOOR TAARTJES!

Gebaksvorkjes die kun je nooit genoeg hebben. Op een verjaardag is het toch vaak zoeken… en een plastic of houten vorkje… jakkes! Deze beauties kun je ook nog eens leuk voor een voorgerecht of op een borrelplank gebruiken. Een mooi formaatje, niet te groot, en niet te klein.

pliens_favo_tomatenmesje

EEN ALLESKUNNER, KWALITEIT EN NIET DUUR

Dit is een mesje dat ik al jaren in mijn la heb liggen. Officieel is het een tomatenmesje, maar je kunt er alles mee snijden. Scherp. Ligt fijn in de hand. Zwitserse kwaliteit en toch niet duur. In diverse kleurtjes te krijgen, en geel is lekker vrolijk toch?

balsamico_azijn

DIE WIL IK ZELF OOK!

Op vakantie in Italië nam ik laatst een superlekkere balsamico mee. Die is bijna op. De fles alleen al, prachtig toch! Balsamico is natuurlijk heerlijk door een salade, maar doe ook een klein scheutje door je tomatensoep of pastasaus. Het geeft net dat zoet-zuurtje dat een gerecht af maakt!

Tefal hakmolen Plien's foodclub favo

WAAROM HAD IK DEZE NIET EERDER?

Sinterklaas bracht deze voor mij mee. Geen idee waarom ik nog geen broodrooster had. Maar wat vind ik het lekker zo’n geroosterde boterham!

Je maakt meteen makkelijk oud brood op. En de kinderen vinden het ook erg lekker. Smaakt toch net even anders dan een gewoon sneetje brood.

Het handige van dit broodrooster is dat het brede sleuven heeft. Je bammetjes passen er dus altijd in. En een handig opvangbakje. Cadeautip?

Tefal hakmolen Plien's foodclub favo

HANDIG VOOR THUIS EN OP DE CAMPING

Ik vind dit dus echt een ideaal ding. Heb er zelfs twee! Eentje voor thuis en eentje ligt in de caravan.

Wat ik ermee doe?

Guacemole maken, courgette raspen, noten hakken, tonijnsalade, pesto maken. Supermakkelijk. Geen stekker nodig. En nee je hoeft er niet heel sterk voor te zijn.

pliens_favorieten_goud

FEESTELIJK GOUD VOOR KERST MAAR OOK VOOR DAARNA

Ik houd van gekleurde schalen en mooie opscheplepels. Dat maakt een maaltijd net even wat meer bijzonder zonder dat het je veel moeite kost.

Zo heb ik ook een gouden opschepsetje. Deze kan zelfs in de vaatwasser!

Met een simpele witte schaal of juist een kleurrijke kom maak je het heel makkelijk nóg feestelijker.

thee-ei

NOOIT MEER LOSSE STUKJES THEE

Losse thee, ik ben fan. Al grijp ik in de ochtend nog wel eens naar een snel zakje hoor. Losse thee is lekkerder vind ik en je gooit het gewoon bij het gft afval. Stuk beter voor het milieu dan die gebleekte theezakjes. Sommige theezeefjes laten toch nog wat thee in je water achter… grrr. Deze niet doordat het een heel fijn zeefje is. Heb zelf een rode (mijn kleur).

pliens_favoriet_keukenweegschaal

WEGEN = WETEN

Heb je nog geen keukenweegschaal? Of heb je nog geen digitale? Dan is dit een aanrader. Superfijn ding dat ik al járen heb.

Weegt alles tot 5 kilo. Ideaal dus als je een van mijn gezonde baksels maakt, zoals een bananenbrood.

Koken doe ik op gevoel, maar bakken… daar heb ik toch echt een weegschaal bij nodig!

vershoudbakjes_pliensfoodclub

IDEAAL VOOR 1 PORTIE SOEP

Soep maken is niet moeilijk. Ideaal om altijd in de vriezer te hebben. Hoe handig is dit formaat bakjes. Precies genoeg voor jou om mee te nemen. Bevroren meenemen, opwarmen op je werk. Gezond lunchen was nog nooit zo makkelijk. Deze bakjes blijven mooi en sluiten goed. Ook handig om fruit in te doen, of je al geroosterde pijnboompitjes luchtdicht in te bewaren.

vershoudbakjes_pliensfoodclub

WAAROM HAD IK DIT MES NIET EERDER?

Dit mes heb ik pas een jaar in huis. Wat een verschil met dat goedkope broodmes dat ik had… Dit mes gaat dus ook mee op vakantie. Stokbrood, croissants. Het mes vliegt erdoorheen!

Stoommandje_pliens_foodclub

SNEL ÉN MEER VITAMINES

Dit stoommandje heb ik al in meerdere van mijn masterclasses aangeprezen. Het lijkt wel Tell Sell. Maar serieus. Dit is zo handig. Een laagje water in de pan (koken of uit je Cooker). Mandje erin. Deksel op de pan. Veel meer vitamines die anders met het kookwater weggespoeld zouden worden.

thee-ei

DEZE HEB IK AL RUIM 20 JAAR...

Serieus, dit is topkwaliteit. Peugeot is een merk peper- en zoutmolens dat je misschien niet kent. Je dacht aan auot’s waarschijnlijk. Het is een kwaliteitsmerk waar je geen spijt van gaat hebben. Ze geven zelfs levenslange garantie op het maalwerk.

Het is duurzaam, want je vult hem bij. Je kunt zelf grof of fijn instellen. En mocht je nog gemalen peper in een potje hebben staan, gauw weggooien. Versgemalen peper smaakt zóveel lekkerder.

Doe jezelf een plezier, koop meteen een zout- én pepermolen.

microplane_pliens_foodclub_favo

PARMEZAAN EN CITRUS RASPEN ALS EEN MALLE

Een beetje parmezaan of citroenrasp geeft vaak net dat beetje extra aan een gerecht vind ik. Citroen of limoen en een stukje parmezaanse kaas ligt dan ook altijd wel in mijn koelkast. Raspen gaat superhandig met dit ding. Diverse kleurtjes, ik heb zelf een rode.

Plien’s media & OPdrachtgevers

media_samenwerkingen_pliensfoodclub_partners

meer tips en inspiratie?

Schrijf je dan in voor Plien's Nieuws en mis niks.

Of volg me op insta...

Copyright © 2024 Plien's Foodclub. All Rights Reserved.