Lekker alternatief voor chocolademelk?

De pepernoten liggen al in de winkel. Dus ook de chocolademelk komt weer tevoorschijn. Niks mis mee, voor een keer dan. Chocolademelk is nu eenmaal een van de drankjes met de meeste suiker. Gezonder kiezen? Hoe dan?

Een flesje chocomel bevat maar liefst 6 suikerklontjes. En dan zit er nog geen slagroom op (ca. 1 klontje extra). Dan zit een kind van 4 jaar dus al aan zijn suikertaks voor de héle dag (5-6 klontjes).

Bij ons hebben ze nu de kindercappuccino ontdekt. Gezonder dan chocolademelk. De kinderen vinden het heel interessant om er een beker opgeschuimde melk uit te maken. En natuurlijk krijgen ze ook nog wel eens warme chocolademelk hoor.

Hoe maak je die kindercappuccino? Simpel!

  1. Je drukt op de latte macchiato knop van je koffiemachine en als de melk klaar is, haal je de beker er snel onderuit en zet er even een ander kopje onder. Daar vang je het water in op.
  2. Decoreren met cacaopoeder of kaneel.

Wij hebben van die cacao-sjablonen om figuurtjes te maken. Je kunt ook zelf een papiertje in een hartje, sterretje of letter uitknippen en die boven het kopje houden.

Geen koffie-apparaat met melkopschuimer? Dan klop je de melk zelf op met een handkloppertje of met zo’n opklopper van bijv. Ikea.

Dit is meteen handig voor kinderen die niet zo’n melkdrinker zijn. Onze jongste houdt niet van koude melk, maar zo’n ‘kapusjieno’ vindt ze heerlijk!

Heb je dit gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. 

kinder_cappuccino_gezonder_chocolademelk