Doperwtjes bij mijn buurmeisje

Als kind was ik niet bijzonder geïnteresseerd in eten. Het was de tijd van vooral aardappels, groente, vlees en natuurlijk macaroni of spaghetti. Af en toe een exotische uitspatting met kip, vruchtjes in gembersaus.

Wat ik op die foto deed lees je trouwens verderop.

Ik herinner me dat ik de diepvries doperwtjes bij mijn buurmeisje lekkerder vond dan die uit een pot die we zelf aten. Mijn buurmeisje had het precies andersom.

Bij de benzinepomp in de buurt haalden we potjes salmiak die we opaten tot we misselijk waren. En van die hele goedkope paprika Golden Wonder chips. Salmiaklollies vind ik nog steeds lekker, en paprika ribbel chips ook 😉

Ik durfde geen leggings aan…

Ik was als kind een spillebeen. Volle melk kregen mijn broer en ik te drinken. Leggings durfde ik niet aan met die dunne beentjes. Lijven van vriendinnen en klasgenoten veranderden…. De mijne nog niet.

Dat veranderde…(natuurlijk, kwestie van geduld 😉)

Als onzekere puber begon ik wel wat op mijn eten te letten. Heb zelfs wel eens calorieën geteld. Ik had blijkbaar brede heupen volgens mijn moeder…Dat heeft lang geduurd voordat dat uit mijn systeem was. No offense, mam, als je dit leest, je deed dit niet expres. Impact had het wel…

Ik doe een oproep

Ik doe dan ook hierbij een oproep aan alle moeders, tantes en oma’s (en ook aan alle vaders en opa’s hoor): zeg NEVER NOOIT iets negatiefs over het lijf van je dochter of kleindochter. Nooit!! En klaag dus ook niet continu over je eigen lijf. Je bent een voorbeeld voor je kind. Je hebt zoveel meer invloed dan je denkt, ook bij pubers.

Dus ja mijn meiden weten hoe het komt dat die buik van mij niet meer plat is. Hebben zij uitgerekt 😉 en ja ook wiebelbillen zijn aanwezig. Ik wil mijn meiden meegeven dat dat OK is. Dat ze goed voor hun lijf moeten zorgen, maar dat we er in alle mogelijke maten mogen zijn. Iedereen is anders gebouwd, maar ze zijn allemaal prachtig. Jouw dochter. Jouw nichtje. Jouw kleindochter. Jouw vriendin haar dochter.

Deel dat met hen.

Nog veel meer dan toen ik jong was, leeft onze jeugd in een wereld met zo’n enorm schoonheidsideaal. Al die bewerkte foto’s met perfecte make-up, kleding en ranke lijfjes. Alles voor de likes.

Maak je dochter(s) weerbaar. Geef ze zelfvertrouwen. Ze zijn mooi zoals ze zijn.🧡🧡

Dat zou ik nu willen zeggen tegen dat meisje van 14 dat ik toen was. (en dat raakt me…want wat kan die periode pittig zijn)

Daarom heb ik dus dit bedacht:


De afgelopen jaren heb ik mij met de Plien’s foodclub alleen op gezond eten gericht. Daar heb ik gelukkig heel veel moeders mogen helpen met praktische tips, recepten en kennis.

Maar het gaat om véél meer dan alleen eten.

Het gaat ook over Goed Slapen (zóveel impact op je spijsvertering, concentratie, humeur en zelfs het risico op hartaandoeningen) en Lief zijn voor je Lijf.

Je geeft als moeder het voorbeeld, daar gaat het over. Maar ook over tijd voor jezelf nemen. En ik heb zelfs een toffe samenwerking over make-up (doe jij ook nog hetzelfde als tig jaar geleden?)


Kortom: Gezond Gezin Happy Meals gaat jou helpen. Slim plannen zodat jij tijd over houdt voor andere dingen. Beter in je vel zit. En ja dan kan een bijkomend voordeel zijn dat er wat kilootjes afgaan… (maar we gaan géén calorieëen tellen of eetschema’s volgen). 🙌

Check hier alle info (deze eerste ronde voor maar 8 euro per week, daarna niet meer daar ben ik heel eerlijk in)


P.S. Die foto is gemaakt tijdens een voorstelling dansexpressie. Iets met linten waar we onszelf dan in moesten wikkelen. Wat een strakke, niets verhullende pakjes waren dat…

pliensfoodclub_dans_ingrid
gezond_gezin_pliensfoodclub